Feest van de g/Geest

Hokjesgeest Westerbork Pinksteren 2016Tijdens de Pinksterdagen ben ik even in Westerbork. Daar bezoek ik een kerk die open is in het kader van het feest van de Geest. Kunstenaars hebben op allerlei wijzen verbeeld wat voor hen de vrijheid van de Geest is en betekent
Mij raakt het kunstwerk van Marineke Leijenhorst. Een open hoofd van een mensfiguur waaruit allerlei ‘spinsels’ uit voort komen. Onze gedachten staan nu eenmaal nooit stil. Maar we kunnen wel stil staan bij die gedachten
Wie ben ik?
Waar ben ik?
Hoe loopt mijn weg?
Waar is wat?
Waar is de weg?Waar is wie?
Wie is wie?

In Geestelijke begeleiding biedt ik de mogelijkheid om je gedachtenspinsels uit te spreken. Juist doordat ik als geestelijk begeleider je vra(a)g(en) te voorschijn probeer te luisteren. Het uitspreken van die vragen kan al bevrijdend werken!
Dan komt de uitdaging om te zoeken naar antwoorden. Dan zal ik je uitnodigen om om je hokjesgeest los te laten. Ooit was dit nodig en gaf het helderheid en overzichtelijkheid.
Daar waar vragen gesteld worden, is het tijd voor vernieuwing, voor groei. Ruimte waarin de Geest in een mens haar werking kan doen. In het licht en vertrouwen op die Geest ga ik samen met je op weg in je zoektocht tot je ‘op een goede dag vleugels zal ontvangen, vingers, een verweerde kop. Je wordt opnieuw geboren, je herleeft, je kijkt en je strekt je uit naar de wereld’ (uit een gedicht van een anonieme dichter) Je hebt de G/ geest gekregen.