Individuele begeleiding

kunstzinnig werkenEen traject van persoonlijke begeleiding is een op u en uw vragen afgestemde serie sessies. Samen gaan we op onderzoek uit rondom het thema wat voor u van grote invloed is op dit moment in uw leven. Het traject brengt patronen aan het licht én geeft handvaten om in het dagelijks leven er mee om te gaan. Dit op een vriendelijke, vertrouwensvolle en veilige manier. Soms krijgt u praktische opdrachten mee naar huis. De periode tussen de sessies is in overleg en kan variëren van wekelijks tot maandelijks.

Het werken met creatieve en kunstzinnige middelen kan ik inzetten naast het gesprek. Niet iedereen is nu even verbaal ingesteld! Daarnaast geven kunstzinnige middelen een eerlijk beeld van waar u staat. Wat met woorden nog valt te bedekken, komt in het werken met kunstzinnige middelen aan het licht. Kunstzinnige middelen zijn: schrijven, boetseren, schilderen, tekenen met potlood of krijt. Natuurlijk zet ik deze middelen in na overleg met u.

In een eerste sessie wordt u begeleid in het helder krijgen van uw vraag, verlangen en streven. Daarna wordt met wederzijdse instemming tot samenwerking besloten voor vijf sessies. De vijfde sessie is een evaluatie. Wanneer we samen beslissen om verder te gaan, scherpen we ook de doelstelling aan.