Over Annette

‘Gaandeweg, gaandeweg
zoveel verleden verlaten
zoveel wegen begaan
zoveel doodgelopen
zover opengegaan.’

Deze woorden van Hein Stufkens en Fokke de Vries geven weer wat ik ervaar als ik voor een tijdje mag oplopen met mensen. Dit kan tijdens een begeleidingstraject van een zoekende mens of een zieke en/of stervende, in een cursus die ik geef, in gesprekken met nabestaande(n) ter voorbereiding op een uitvaart of in hun rouwperiode. In verbondenheid met de mens die ik mag ontmoeten, zoek ik hoe zij of hij verbonden is met haar of zijn ziel, haar of zijn diepste wezen en zo open kan gaan voor wat is.

Met veel plezier heb ik altijd in diverse functies met mensen gewerkt: in instellingen, onderwijs,  en kerk. Kenmerkend in alle functies was de verbinding met en betrokkenheid bij mensen. Hen verder helpen en aansturen geeft zin aan mijn leven.

Na ervaring als pastor in een internaat voor schipperskinderen, een zorgcentrum en in een vinexlocatie werk ik nu als vrijgevestigd geestelijk verzorger en persoonlijk begeleider.

Ik heb mij gespecialiseerd in persoonlijke begeleiding op basis van psychosynthese en kunstzinnige therapie. De opleiding Geestelijke Begeleiding aan het Titus Brandsma Instituut te Driebergen/Nijmegen, kwam tegemoet aan mijn verlangen mensen te kunnen begeleiden in hun zoektocht naar God in hun leven.

Om in een indruk van mij te krijgen:

http://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/ustad/u-in-de-wijk-overvecht/20130122-1810/

(Scroll wel even door naar het tweede item van de uitzending!)